2013. augusztus 26., hétfő

Zombory Lajos : "Tehenek a vízben" - Jelenlegi ára: 155 000 Ft

Cégünk Magyarország legnagyobb kínálatú internetes festmény kereskedését üzemelteti. Ezernél is több festményt illetve képet kínál a galériánk folyamatosan. -----------------------------------------------------------------------
Minden darabot gondosan megtisztítunk, az összes keretet felújíttatjuk illetve újra kereteztetjük.
Képeink azonnal ajándékba adható illetve falra akasztható állapotban vannak. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Minden kép eredetiségére a kínálatunkban élettartam, pénz visszafizetési garanciát vállalunk.
----------------------------------------------------------------------- Nyugodtan rendeljen postai úton is, csomagolásunkat rendkívül körültekintő és precíz csapat végzi.
Minden galériánkban vásárolt kép után számlát, igény esetén garancialevelet állítunk ki. Kérem nézze meg a további hatalmas festmény kínálatunkat. 43 cm x 58 cm
Olaj, Vászon
Zombory Lajos (Szeged, 1867 - Szolnok, 1933) alkotása.
Balra lent "Zombory L. " jelzés található.
A festmény jó állapotban van. Keret: Sérült
A festmény hátoldalán autográf írással a következő felirat szerepel: Tehenek a vízben, ára 300 kor. Zombory Lajos
Budapesten személyes átvétel is lehetséges.
Kiszállítást ára miatt a Postával javaslom, de futárszolgálat is kérhető
Fizetni átutalással, rózsaszín utalványon vagy személyesen lehet
A kereteket színvonalas és ütésálló csomagolással védem.
Kérem, tekintse meg többi festményemet és grafikámat is:
több képet is egy csomagban küldök (egy költséggel).
A művész munkásságát bemutató publikációk:
Magyar festők és grafikusok adattára
Pályáját építési rajzolóként kezdte. Tizenegy évig Lechner Ödön irodájában dolgozott, de önállóan részt vett, s díjat nyert építészeti pályázatokon (szegedi gőzfürdő és kultúrpalota). Tervei szerint épült Szegeden az ügyvédi kamara. Münchenben (1898-1902) H. Zügel-nél, itthon a Benczúr-mesteriskolában tanult festeni, majd Szolnokra költözve a művésztelep egyik állandó tajg lett. Műveinek nagy része plein air táj- és állatkép. Gyűjteményes kiállítása volt az Ernst Múzeumban (1917), a Belvederében (1922) és a Műcsarnokban (1930). Néhány képe a Magyar Nemzeti Galéria tulajdona. - Irod.: Lyka Károly: Zombory Lajos. Magyar Művészet, 1933.
Magyar festők és grafikusok életrajzi lexikona I-II. Műgyűjtők és kereskedők kézikönyve
Festő. A bp. -i Mintarajziskolában, Benczúr mesteriskolájában és Münchenben Zügelnél tanult. Tagja volt a MIÉNK-nek. A szolnoki festőkolónia egyik vezéregyénisége volt. Leginkább naturalisztikus és plein-air életképeket festett, szeretettel és erővel ábrázolta a járomba fogott állatokat, amelyeket többnyire színes tájképháttér elé állított. 1908-ban a Könyves Kálmán Szalonban, 1917-ben az Ernst Múzeumban, 1922-ben a Belvederében, 1930-ban a Műcsarnokban rendezett gyűjteményes kiállításokat. 1921-ben a Wolfner-díjat nyerte. Néhány alkotása a MNG tulajdona. (Éber)
Művészeti lexikon I-IV.
Építész és festő. Pályáját építési rajzolóként kezdte. Tizenegy évig Lechner Ödön irodájában dolgozott, de önállóan is részt vett s díjat nyert építészeti pályázaton (szegedi gőzfürdő és kultúrpalota). Tervei szerint épült Szegeden az ügyvédi kamara. Münchenben (1898-1902) H. Zügelnél, itthon a Benczúr-mesteriskolában tanult festeni, majd Szolnokra költözve a művésztelep egyik állandó tagja lett. Műveinek nagy része plein air táj- és állatkép. Kollektív kiállítása volt az Ernst Múzeumban (1917), a Belvederében (1922) és a Műcsarnokban (1930). Néhány képe a Nemz. Gal. tulajdona.
Művészeti lexikon I-II.
Eleinte építészeti munkákkal foglalkozott, aztán Münchenben és Budapesten festeni tanult, s a szolnoki művésztelepen főképp állatképeket, lovakat, ökröket fest, komplementér-színekre épített naturalista előadásban (Szántás, Vadászat)
( folyó folyópart tehenek tehén csorda tehéncsorda szarvasmarha tópart tó folyó folyópart vízpart )


Jelenlegi ára: 155 000 Ft

Az aukció vége: 2013-08-28 21:47
. Zombory Lajos : "Tehenek a vízben" - Jelenlegi ára: 155 000 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése